Lufthansas piloter truer med strejke

Foto: CHRISTOPH SCHMIDT

Der kan være udsigt til endnu en strejke i det tyske luftfartsselskab Lufthansa, efter at forhandlinger mellem selskabet og piloterne onsdag kollapsede.

Det skriver Bloomberg News og Deutsche Welle.

- Som det er i øjeblikket er flere strejkeaktioner i Lufthansa, Lufthansa Cargo og Germanwing at forvente, siger Markus Wahl, der er talsmand for de tyske piloters fagforening, VC, ifølge Deutsche Welle.

Han tilføjer, at det er tydeligt, at ledelsen ikke forsøger at finde en fælles løsning.

Forhandlingerne mellem Lufthansa og selskabets piloter drejer sig blandt andet om en strid omkring pensionsalderen for piloterne, og ifølge VC har flyselskabets ledelse afvist et forslag, der kunne spare det for 500 mio. euros.

Ifølge fagforeningen peger det på, at Lufthansa slet ikke er interesserede i at forbedre markedsvilkårene, men at selskabet i stedet vil outsource arbejdspladser.

Fagforeningen, der repræsenterer 5400 piloter, har ligeledes afvist Lufthansas plan om at sænke lønnen for de piloter, der arbejder for Lufthansas lavprisflyselskab Eurowings.

Ledelsen i Lufthansa fastholder, at de ikke har afvist et udspil fra fagforeningen. I stedet har de foreslået at debattere flere aspekter af forslaget i separate arbejdsgrupper, skriver Deutsche Welle.

Piloter fra Lufthansa har siden april sidste år strejket 12 gange. I alt har strejkerne kostet flyselskabet mere end 300 mio. euro, svarende til 2,25 mia. kr.