Lufthansa Cargo afskediger 300 akademikere

Højt kvalificerede akademikere har oppustet Lufthansa Cargos hovedkvarter i Frankfurt, siger personalechefen. Nu vil man skille sig af med dem.

BERLIN: Lufthansa Cargo, en af verdens største luftfragttransportører, vil skille sig af med næsten halvdelen af sine ledere - eller godt 300 af 800 ansatte i de øvre etager. Årsagen er bl.a., at selskabet i årevis har ansat højt kvalificerede akademikere uden at kunne bruge dem til noget fornuftigt, siger personalechef Stephan Gemkow ifølge avisen Die Welt.

»Vi har opbygget en gevaldig tænketank; der er bare ingen kunde, som er parat til at betale for disse ydelser,« mener Gemkow. De mange akademikere har kostet store summer og oppustet hovedkvarteret i Frankfurt. Man har konstant beskæftiget sig med sig selv i stedet for at agere på markedet, påpeger han.

Nogle af de 300 skal helt forlade Lufthansa, men mange skal finde anden beskæftigelse i koncernen.

Forenkler produkterne
Lufthansa Cargo har godt 5.000 medarbejdere og en omsætning på over to milliarder euro (15 mia. kr.) om året. Personalet skal skæres ned med to procent frem til 2006.

Selskabet vil også forenkle sine produkter.

Hvor man indtil nu har udtænkt stadig nye tilbud for forskellige godsarter, som med store marketingomkostninger skulle præsenteres for kunderne, koncentrerer man sig i fremtiden om det væsentlige - ekspresfragt, standardsendinger og specialfragt til fordærvelige varer eller værdigenstande.

Det skal også øge Lufthansa Cargos indtjening, som ifølge Gemkow er »fuldstændig utilstrækkelig«.