London lammes: Vrede fagforeninger vil lukke undergrundsbanen

Tusinder af utilfredse togførere og andre metroarbejdere nedlægger arbejdet i London og skaber trafikkaos den britiske hovedstad.

Arkivfoto. De ansatte i Londons »tube« nedlægger arbejdet efter forhandlinger om kompensation i forbindelse med planer om natkørsel strandede. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En tvist om aften- og natarbejde mellem London Underground og de ansatte får nu store konsekvenser for Londons millioner af indbyggere og turister. De ansatte i Londons undergrundsbane nedlægger nemlig onsdag aften arbejdet og genoptager det først igen fredag.

Strejken sker i protest mod planer om ekstra aften- og natarbejde efter forhandlingerne mellem London Underground og de ansatte. De ansatte nedlægger arbejdet onsdag aften klokken 18 og møder ikke ind igen før fredag, skriver avisen The Guardian.

Knap 3,5 millioner passagerer kører gennemsnitligt med Londons undergrundsbane hver dag, så strejken får store konsekvenser for London, der må forventes at blive ramt af trafikkaos i takt med alle de passagerer skal finde alternative ruter.

Transport for London, den offentlige instans, der står for offentlige transport i London, melder ud, at man vil indsætte ekstra busser i forbindelse med strejken og opfordrer alle til at cykle på egne cykler, da Londons bycykler forventes at blive revet væk.

Transport for London planlægger at indføre kørsel om natten på udvalgte ruter, men indtil videre har London Undeground, der skal stå for driften, mødt en klar afvisning fra de fire fagforeninger, der repræsenterer de ansatte, skriver The Guardian.

Fagforeningerne er blandt andet sure over, at planerne om natkørsel blev annonceret samme dag som London Underground annoncerede 1.000 fyringer.

Parallelt med strejken i undergrundsbanen, strejker de ansatte i togselskabet First Great Western, der kører en række ruter i det sydvestlige England og Wales.

Man kan holde sig opdateret om trafiksituationen i London via dette link: Transport for London - Tube Strike