London dæmper frygt for jobflugt efter brexit

Myndighederne i City of London vurderer, at tabet af job inden for bank, forsikring og kapitalforvaltning til andre EU-lande i forbindelse med brexit, måske ikke bliver så stort som tidligere frygtet. Det skriver The Independent.

Tabet af job inden for bank, forsikring og kapitalforvaltning til andre EU-lande i forbindelse med brexit, forventes ikke at blive så stort som tidligere frygtet. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Jeremy Browne, der er City of Londons repræsentant til EU, siger, at britiske virksomheder, der åbner hovedkontorer i EU-lande efter brexit, søger mindst mulig forstyrrelse, når Storbritannien forlader EU næste år.

»Det ender måske med at blive en for stor mundfuld for virksomhederne, og mange af dem ender med at handle mindre dramatisk, end det måske ser ud til nu. Jeg tror ikke, at virksomhederne siger: skal vi opgive London?, sagde Jeremy Browne på et pressemøde i forbindelse med hans rejse rundt i EU-stater de næste fem måneder.« Det skriver The Independent.

London forventer mellem 5000 til 13.000 jobtab blandt de 1,1 mio. mennesker, der arbejder i finanssektoren på tværs af landet. Dette tal stemmer overens med Bank of Englands forventning, der er på 10.000 jobtab på dagen for brexit i marts 2019.