Logitrans på vej mod overskud

Landets førende producent af lette vogne til intern transport, Logitrans A/S, i Farup ved Ribe er efter tre underskudsår klar til atter at vokse. Efter en omsætningsnedgang op mod 20 pct. i det seneste regnskabsår er salget gået frem med 25 pct. siden 1. juli, og et underskud på knap fem mio. kroner før skat ventes fulgt af et mindre plus i det næste regnskab.

- Det har været en svær periode, hvor der dog også har været positive træk at glæde sig over. Modgangen har ikke fået os til at tabe modet, vi har gennemført en nødvendig omstilling med outsourcing af yderligere produkter, og vi har intensiveret salgsarbejdet på markederne med yderligere tre medarbejdere, siger Logitrans-ejer Erling Pedersen. Logitrans har i en årrække fået produceret løntunge komponenter i Østeuropa samt hos fire kinesiske og tre indiske leverandører, og den udvikling vil fortsætte. - På kort sigt er vi nu trimmet til ny fremgang, og på det lidt længere sigt skal vi producere til stadig lavere priser. Derfor må vi fortsætte med outsourcing og effektivisering internt. Vi stiler efter at øge omsætningen 10 pct. årligt med det samme antal medarbejdere som nu, siger Erling Pedersen.

Fremgang på markeder

Meget tyder på, at salgsforventningerne bliver indfriet i dette regnskabsår. Især markederne som Frankrig, Belgien og Norge trækker, blandt andet med rustfri produkter til den farmaceutiske industri. Også USA er efter nedturen forrige år ved at have stabiliseret sig.