Lønstigningen falder for de amerikanske topchefer

USAs erhvervsledere ser ud til at få en mindre fremgang i lønningerne end de seneste år.

Læs mere
Fold sammen
NEW YORK:

Rekrutteringsfirmaet Pearl Meyer har taget et smugkig i regnskaberne for 2004 og konkluderet, at tendensen til stadigt stigende direktørlønninger er for nedadgående.

Løn og bonus til erhvervscheferne ventes kun at stige med fem pct. i år i modsætning til 7,2 pct. sidste år og ti pct. i 2002, fremgår det af den ikke offentliggjorte undersøgelse, som er baseret på fortrolig information fra 70 store virksomheder.

Tidsånden er ikke til de store armbevægelser, efter at de seneste års erhvervsskandaler har sat fokus på, hvad virksomhederne egentlig får for de mange penge til direktørerne.

»Der er en anderledes atmosfære derude nu. Lønudvalg (i bestyrelserne, red.) bruger meget længere tid på at finde ud af, hvor meget de skal betale deres direktører, og de anvender rødmetesten: Ingen vil skammes ud denne gang,« siger Steven Hall, president for Pearl Meyer, til Financial Times med henvisning til tidligere års kraftige kritik af heftige lønstigninger til direktører.

Ifølge erhvervsmagasinet Forbes var Colgate-Palmolives boss Reuben Mark sidste år USAs højst betalte business boss med en lønpakke på 148 mio. dollar - ca. 851 mio. kr.

Hvem, der kommer til at toppe listen i år, vil vise sig i regnskaberne i løbet af foråret.Erhvervspingerne har dog ingen grund til at frygte, at de skulle komme bare i nærheden af de håbløst lave lønninger, som resten af USAs arbejdstagerskare må trækkes med.