Lønfest for topcheferne

Danske topchefers årsløn steg sidste år med 450.000 kr. til 4,4 mio. kr. i gennemsnit.

Læs mere
Fold sammen
Det skriver dagbladet Børsen torsdag.

Stigningen fremgår af en analyse af KFX-selskabernes 2003-regnskaber på nær A.P. Møller og DSV, der ikke har afleveret årstal.

Året før steg de samme direktioners løn således kun 2,6 pct. Nu stiger lønnen med hele 10,6 pct. fra 2002 til 2003 svarende til, at de i alt 70 direktører i analysen får knap en halv mio. kr. ekstra, skriver Børsen.

TDC topchef Henning Dyremose tjener nu 8,1 mio. kr., så han er én af landets højst lønnede direktører. Trods det stiger hans løn med 13 pct. eller en stigning på en mio. kr. fra 2003.

»Men der er heller ikke mange direktører med så stor en forretning, så stort et ansvar og så flotte resultater,« forklarer bestyrelsesformand Thorleif Krarup.

Også direktører med mindre pæne fremgange har dog også fået mere i lønningsposen. Coloplast har således præmieret direktionen med en ekstra mio. kr., selv om resultatet er faldet med 27 pct.

Nordea-direktionen får 35 mio. kr. eller 4,4 mio. i gennemsnit pr. medlem. Det er en stigning på 8,7 pct.

Højdespringere er Carlsberg Breweries, hvor lønnen stiger fra 5 mio. kr. til 5,7 mio. i gennemsnit i direktionen, Danske Bank, der øger til 5,5 mio. fra 4,3 mio. kr. samt Novo Nordisk, der går fra 3,8 mio. kr. i gennemsnit til 4,3 mio. Adm. direktør Lars Rebien Sørensen henter 6,8 mio. kr.