Lønballaden spidser til i SAS

Uroen blandt de ansatte i SAS tager til i takt med, at overenskomsterne tikker ind i luftfartsselskabet. Knap havde 500 HK'ere fået en ny aftale uden lønnedgang, før ord som usolidarisk og uansvarlig blev hæftet på forliget.

Læs mere
Fold sammen
Kritikken kommer primært fra formanden hos luftfartsfunktionærerne (LFF), Nicolas E. Fischer, der mener, at den nye aftale ødelægger de gode intentioner, som LFF havde for sine 5500 medlemmer, da de accepterede en lønnedgang på tre procent - på betingelse af at de øvrige 38 faggrupper gjorde det samme.

- Nu risikerer vi, at problemerne i SAS rammer de ansatte langt hårdere, og jeg frygter, at vi i stedet bliver ramt af masseafskedigelser. Som sådan er jeg ikke ked af, at jeg bevarer min løn, men jeg havde helst set, at vi havde fundet en solidarisk ordning, siger Nicolas E. Fischer til Ritzau.

HK'erne har i forlængelse af aftalen modtaget en skrivelse fra SAS-ledelsen om, at den ved en senere lejlighed vil vende tilbage og kræve besparelser svarende til lønhugget på de tre procent.

/ritzau/