LO: Spekulanter begunstiges

Hos LO kalder formand Hans Jensen det fornuftigt, at regeringen ikke har strammet finanspolitikken, men til gengæld efterlyser han initiativer, der ruster landet til videnssamfundet og samtidig giver grobund for ny vækst.

- Med regeringens finanslovforslag er det blevet muligt at se tegningen i den borgerlige politik fremover: Arbejdsgiverne og skattespekulanterne skal begunstiges. Taberne i Danmark er de forholdsvis små indkomster og de unge. Og så reduceres hjælpen til verdens fattigste, siger Hans Jensen i en kommentar.

I samme åndedrag kritiserer LO-formanden, at der skæres betydelige midler fra uddannelsesområdet. Ifølge LO er der samlet set tale om besparelser på omkring en milliard kroner i år.

- For LO er kompetenceudvikling og uddannelse nøglen til fremtidens velværd og livskvalitet. På det punkt er LO i modsætning til regeringen. For selv om statsministeren taler om sammenhæng mellem viden og vækst, viser regeringens handlinger, at man nedprioriterer uddannelse, siger Hans Jensen, der kalder det »tåbeligt«, at der spares på ungdomsuddannelserne:

- Stik imod valgløfterne vil man forringe vilkårene for 50.000 elever på landets handelsskoler og på de tekniske skoler. Jeg synes regeringen svigter de unge og svækker deres fremtidsmuligheder. Og hvad perspektiv er der i det, spørger Hans Jensen.

Ritzau