LO og DA tæt på aftale

Spillet om overenskomstfornyelsen for 650.000 privatansatte er gået ind i den absolut sidste fase. LO og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) indkaldte søndag aften deres forhandlingsudvalg til Forligsinstitutionen. Dermed er parterne parat til at præsentere deres respektive bagland for resultatet af de seneste tre døgns forhandlingerne.

Læs mere
Fold sammen
Hvis forhandlingsudvalgene siger god for resultatet, vil forligsmand Asbjørn Jensen formentlig allerede søndag aften kunne præsentere den mæglingsskitse, der efterfølgende skal sendes til afstemning blandt lønmodtagerne.

Mæglingsskitsen skal både samle op på de 35.000 lønmodtagere, der endnu ikke er omfattet af et overenskomstforlig, og løse spørgsmålet om en barselsfond, som kan udligne udgifterne til løn under barsel mellem arbejdsgiverne. Forligene for de 80.000 HK'ere er direkte betinget af, at der findes en løsning på barselsspørgsmålet.

I dag er det kun arbejdsgiverne på det store industriområde, der har en barselsfond. HK har krævet, at de øvrige store områder, henholdsvis detailhandel, transport, service og byggeriet, også får en barselsudligning.

/ritzau/