LO: Det ser sort ud

Det var et ultimativt krav fra DA, der natten til søndag fik forhandlingerne om et samlet mæglingsforslag for 650.000 privatansatte lønmodtagere til at bryde sammen i Forligsinstitutionen, siger LO's formand Hans Jensen. Ifølge ham er det spørgsmålet om forsømt tid på industriområdet, der skiller parterne. DA kræver angiveligt at ansatte ovenpå en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse kan tvinges til overarbejde uden ekstra betaling.

- DA vil have deres vilje på punktum og komma, men det ville være uanstændigt, hvis vi giver giver efter for de krav, som de 22.000 slagteriarbejdere efter 200 timer ved forhandlingsbordet har sagt nej til, siger Hans Jensen til Ritzau med hensvisning til slagteriområdet, som det ikke lykkedes at indgå forlig for, før DA og LO tog hul på puslespillet om et samlet mæglingsforslag.

Hans Jensen lavede til forhandlingerne en liste med 12 punkter, som parterne sammen skulle løse. Punkt et var blot en gennemgang af de områder, som stadig står uden ny overenskomst. Punkt to var spørgsmålet om forsømt tid.

- Det er meget foruroligende, at vi er gået på grund, før vi begynder på det rigtigt svære. Jeg håber virkelig, at arbejdsgiverne tænker sig om nu. Det er dem, der stiller et ultimativt krav, og jeg frygter efterhånden, at det her kan eskalere til noget meget værre, siger Hans Jensen.

/ritzau/