Livsfarlige doping-råd på nettet

Anti Doping Danmark og kulturministeren advarer mod bodyhjemmesiden bodyhouse.dk.

`Jeg tænkte lige på, hvor stor chancen er for at dø af sin første kur? Er det ikke kun, hvis man overdoserer helt vildt? Eller er der andre ting, der kan give udslaget så som stress eller andet? Håber I vil hjælpe mig med det her lille problem.'
Sådan lyder ét af spørgsmålene på hjemmesiden bodyhouse.dk, hvor knap 3.000 personer ned til 16 års-alderen ganske åbenlyst opfordrer til og vejleder hinanden i brugen af ulovlige dopingmidler som for eksempel væksthormoner og anabole steroider, skriver Urban.
I Anti Doping Danmark frygter man, at bodybuilder-hjemmesiden vil koste menneskeliv.
»Det er jo fuldstændig umuligt at vide, om de råd, man får, er korrekte. Man aner jo ikke, hvem det er, der svarer, ligesom de ulovlige stoffer kan virke vidt forskelligt fra person til person,« advarer informationsmedarbejder Torben Hoffeldt.
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) er endnu skarpere.
»Den måde, dopingstoffer bliver behandlet på dette site, er ikke bare forkasteligt - det er livsfarligt,« siger han til Urban.
Alligevel kan indholdet på hjemmesiden ikke forbydes.
»Så længe der ikke udbydes ulovlige dopingmidler til salg eller henvises til steder, hvor man kan købe det, kan vi ikke gøre noget,« siger Torben Hoffeldt.
Også Brian Mikkelsen ærgrer sig.
»Vi har svært ved at udrydde alle de uhyggelige anvisninger, men vi vil blive ved med at påvirke folk der, hvor de træner - både i den organiserede idræt og via den indsats vi laver i samarbejde med fitness-centrene,« siger han.
Det lykkedes i går ikke Urban at få kontakt til personerne bag bodyhouse.dk.