Liv til solceller i Vietnam

Solpanelproducenten Sunmark har med hjælp fra IFU få en produktion af solpaneler op at stå i Vietnam.

Læs mere
Fold sammen
Sønderborg-virksomheden Sunmark lever af at producere termiske solpaneler, som virksomheden sælger over hele verden. Virksomheden producerer alle sine solpaneler i Vietnam, og IFU har hjulpet med både rådgivning og penge.

- Vi har haft en mand fra IFU i vores bestyrelse i Vietnam. Det giver os lidt mere tyngde i forhold til de lokale myndigheder, når vi har det officielle Danmark repræsenteret. Det har større betydning, end man umiddelbart tror,« fortæller Hans Grydehøj, adm. direktør i Sunmark.

I snart fire år har den sønderjyske virksomhed været i Vietnam, hvor der i dag er cirka 80 ansatte. I Danmark sidder blot fem medarbejdere, som sørger for salg og administration. Størstedelen af de producere solpaneler eksporteres tilbage til Europa.

IFU var inde som aktionær fra begyndelsen, da Sunmark grundlagde sin produktion i Vietnam. Et år senere købte virksomheden IFU ud, men havde fortsat IFU’s repræsentant siddende i bestyrelsen.
Siden har Sunmark brugt IFU til at deltvist at få finansieret endnu en fabrik i Vietnam, så IFU er nu tilbage som långiver i virksomheden.

- I de tider vi har nu, hvor det er svært at skaffe kapital, er IFU jo sat i verden til at hjælpe projekter i udviklingslande. De er langt mere risikovillige, end man ville finde i en kommerciel bank, fremhæver Hans Grydehøj.