Lindø får hjælp fra flere sider

Indsatsen for at sikre beskæftigelse og erhvervsudvikling på Lindøområdet fortsætter med fornyet styrke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden september har et fælles sekretariat med adresse på Lindøværftet været omdrejningspunktet for den store buket af initiativer, der skal sikre vækst og beskæftigelse i Kerteminde og Odense Kommuner efter Lindøværftets lukning i 2012.

Buketten er nu bundet med et oplæg til en vækstplan, som i den kommende tid skal uddybes og gøres operationel. Det oplyser Odense Kommune i en udsendt pressemeddelelse.

Vækstplanen er den 26. januar grundlag for en faglig workshop på Lindøværftet, hvor en stor gruppe inviterede virksomheder og interessenter kommer med bud på, hvordan en række overvejelser kan omsættes i mere håndfaste og konkrete projekter på området.

Vækstplanen og de konkrete forslag til handlinger danner i starten af februar baggrund for et møde med Økonomi-og erhvervsminister Lene Espersen (K) for at drøfte mulighederne for national økonomisk støtte til indsatsen.

De konkrete muligheder for de mange berørte medarbejdere og deres muligheder for efter- og videreuddannelse samt alternativ beskæftigelse bliver der informeret om ved et særskilt arrangement på Lindøværftet, som planlægges til senere i februar.

- Nu er det kun resultaterne, der tæller. Jeg er sikker på, at vi med de mange initiativer, der er sat i gang, har det optimale set-up for den helt ekstraordinære indsats, der er behov for i denne ekstraordinære situation, siger Odenses borgmester Anker Boye (S).

- Fra politisk side har vi i tæt samarbejde med tillidsfolk og det lokale erhvervsliv fundet nogle veje, der kan skabe ny vækst på Fyn. Nu handler det om at blive konkrete. Vi har skaffet midler, og arbejder på at skaffe flere. Iværksættere og virksomheder skal nu på banen, så vi kan omsætte mulighederne til jobs, siger regionsformand Carl Holst (V).