Lille biotekselskab rejser 125 mio. kr.

Internationale investorer fører stor kapital ind i Symphogen A/S

Læs mere
Fold sammen
Det lille biotekselskab Symphogen A/S med 25 ansatte og domicil på Danmarks Tekniske Universitet har indgået aftale med internationale investorer, der er klar til at skyde 125 mio. kr. i virksomheden.

Symphogen blev grundlagt i 2000 for at udvikle og markedsføre den såkaldte SympageTM-teknologi, som selskabet har fået eksklusive rettigheder til på verdensplan.

Den tilførte kapital skal bruges på at udvikle en ny generation af lægemidler, såkaldt rekombinante polyklonale antistoffer. Symphogen A/S har en unik og ny teknologi til at producere disse stoffer, der også kaldes symphobodies. De fremstilles ved hjælp af genteknologi og giver både store økonomiske og behandlingsmæssige løfter.

Symphobodies ventes at være langt mere effektive og sikre end eksisterende immunglobuliner, hvor antistoffer bliver udvundet af dyre- eller menneskeblod, som giver risiko for at overføre virus. De nye stoffer ventes at føre til effektive behandlingstilbud ved sygdomme, hvor der ikke i dag findes egnede lægemidler, for eksempel virusinfektioner, allergi og cancer.

- Den helt store fordel ved symphobodies er, at de efterligner kroppens egen måde at bekæmpe sygdom på. Menneskets immunsystem virker på samme måde, og dette effektive system er en konsekvens af millioner af års udvikling. Derudover kan symphobodies produceres i ubegrænsede mængder, afhængig af behovet, så man altid er sikker på at have nok, siger Martin Olin Andersen, Medicon Valley Capital.

Han er lead investor for et syndikat af investorer, der desuden omfatter Essex Woodlands Health Ventures, Novo A/S, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Vækstfonden og Danske Bank.

Ritzau