Lettere at sælge sin gamle lejlighed

Det er ikke så svært at få sin ejerlejlighed solgt, som hidtil frygtet. Hvis man vel at mærke har en brugt lejlighed. Nybyggeri er stadig ikke et hit.

Det er ikke så svært at sælge sin københavnerlejlighed, som de samlede udbudsstatistikker viser. Nye tal fra mæglerkæden EDC viser nemlig, at det primært er nybyggede eller endnu ikke færdigopførte lejligheder, der er svære at komme af med.

- Vores oplevelse er, at det er entreprenørerne og investorerne, der ikke har fået pristilpasset, og som i stor stil står med de tomme lejligheder. Omvendt har den almindelige boligsælger været mere villig til at justere prisen ned til markedsniveauet og får derfor også i større omfang solgt sin lejlighed, siger EDC's kommunikationschef Jan Nordmann.

Boligejere, der har haft deres lejlighed i flere år er mere villige til at sætte prisen ned for at få solgt lejligheden. For dem er det et spørgsmål om fortjenesten skal være to millioner eller 1,8 millioner kroner. Hvorimod entreprenørerne og investorerne måske vinker farvel til deres forventede afkast, hvis de sætter prisen ned. /ritzau/