Legoland åbner i Sydkorea

Et af Asiens største markeder for Lego-legetøj får nu deres helt egen forlystelsespark. Sydkorea får sit første Legoland, som forventes at åbne i 2017.

Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydkorea får deres helt eget Legoland. Det annoncerede Merlin Entertainments plc. fredag.

Merlin Entertainments er den største europæiske virksomhed, der opererer med forlystelsesparker. Merlin driver 100 seværdigheder i 22 lande på tværs af fire kontinenter. Og nu altså en ekstra til listen.

Det forventes, at parken åbner i 2017 og kommer til at koste 300 milliarder sydkoreanske won, nærmere betegnet 1,5 milliarder kroner, hvoraf Merlin investerer cirka 100 milliarder sydkoreanske won.

»Jeg er glad for at kunne annoncere en anden asiatisk Legoland-projekt. Sydkorea tilbyder både et udviklet marked for forlystelsesparker og stærk Lego-brand anerkendelse,« udtaler Nick Varney, CEO i Merlin Entertainments, i en pressemeddelse.

»Desuden er byen Chuncheon det ideelle sted med gode transportforbindelser og en malerisk ø indstilling.«

For parken kommer til at ligge i Chuncheon og bliver nummer to i Asien, da der lige nu også ligger en park i Malaysia. Derudover er der Legolande i Tyskland, USA, England og den de fleste børnefamilier kender, Billund.

Projektet i sydkorea støttes både nationalt og lokalt med betydelige bidrag fra Gangwon og byen Chuncheon samt en gruppe koreanske investorer.

»Vi fortsætter med at blive begejstrede over den potentielle mulighed for Legoland-parker globalt og fastholder målet om at åbne, i gennemsnit, en ny park hvert andet til tredje år,« udtaler Nick Varney.

Lego blev introduceret for Sydkorea i 1984, og blev hurtigt et af de mest elsket brands i landet. Derfor er det efterhånden blevet Legos største marked i Asien.