Lego- topchef ind i svensk storbank

En af de nye topchefer hos Lego skal i bestyrelsen for den svenske storbank Skandinaviska Enskilda, SEB. Legos ejer Kjeld Kirk Kristiansen er i repræsentantskabet for Danske Bank.

Læs mere
Fold sammen
Den svenske Skandinaviska Enskilda Banken, også kendt som SEB, har været på en lille kupagtig omgang headhunting i Danmark.

Banken har fået det nye medlem af Legos topledelse, den 46-årige Jesper Ovesen, til at stille op til bankens bestyrelse til indtræden den 1. april.

Jesper Ovesen, der bl.a. er revisoruddannet og har læst på Harvard University, arbejdede indtil for bare et halvt år siden som finansdirektør i Danske Bank, hvor han i fem år styrede økonomien for Danmarks største bank.

Udnævnelsen kommer en smule overraskende for folk, der ved, at Legos ejer Kjeld Kirk Kristiansen i mange år har siddet i bestyrelsen for Danske Bank og i øvrigt stadig sidder i repræsentantskabet, men Jesper Ovesen spurgte og fik lov af Kjeld Kirk Kristiansen til at indgå i bestyrelsen for den svenske bank, der har den magtfulde Wallenberg-families selskab Investor som største aktionær.