Ledelse er international

VL-døgn Danmarks ægte topchefer mødes i dag på Frederiksberg til det årlige træf, og agendaen er lige så international, som virksomhederne er blevet det.

Uanset hvad udenrigsminister Per Stig Møller sagde eller ikke sagde under EU-udvidelsesforhandlingerne, så giver han i dag sit svar på, hvilke perspektiver ministeriet ser i det nye EU. Statsminister Anders Fogh Rasmussen kommer ikke. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Det kunne have været Kina som en ny økonomisk supermagt.

Det kunne have været Mellemøstens betydning for en stabil økonomisk udvikling.

Det kunne have været udflytningen af arbejdspladser til Indien og det kunne have været fokus på USAs udfordringer med at holde væksten oppe.

I stedet er det udvidelsen af EU, der fra i dag kl. 12.00 fylder 400 danske toplederes agenda, når de samles til det årlige VL-døgn i Falconer Centret på Frederiksberg.

For uanset hvad danske topchefer i disse år end beskæftiger sig med, så er det grundlæggende de globale spørgsmål, der er meget nærværende for handelsnationen Danmark.

Med et stabilt USA, en overstået krig i Irak og en ikke-så-meget-at-gøre-ved outsourcing til Østen, har Dansk Selskab for Virksomhedsledelse valgt at fortælle danske erhvervsliv om udfordringerne og mulighederne, når Cypern, Estland, Letland, Litauen, Malta, Polen, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn bliver en del af EU den 1. maj.

God timing fra Fogh
Statsminister Anders Fogh Rasmussen er stort set den eneste topchef, der ikke er med til VL-døgnet, der finder sted fra i dag kl. 12.00 til i morgen torsdag kl. 13.00, for så kan topcheferne nå på kontoret begge dage.

Men alligevel kan statsministeren ikke undgå at sætte sit aftryk på agendaen. For det første var det under hans lederskab, at EU-landene kom med, og for det andet vil regeringens seneste initiativ tage en del luft ud af den kritik, som hovedtaleren, EU-kommissær Erkki Liikanen, givet vil rette mod de etablerede EU-lande.

Det er regeringens plan om en ny forskningsfond på 16 mia. kr., som skal være med til at øge den erhvervsrettede forskning.

Og det er netop et af de væsentligste punkter i Liikannens plan for hvordan mindre EU-lande kan manifestere sig, og sikre en fortsat høj velfærd.

Mens ellers kommer VL-døgnet til at bestå af lige dele muligheder og trusler fra de nye EU-lande.

Og ikke så uvæsentligt: Den uformelle agenda. Den løse snak i pauserne og under festmiddagen har lige så høj værdi for dansk erhvervslivs fremmeste repræsentanter, der har valgt at deltage i VL-døgnet.

I alt er der 2.500 medlemmer af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, der blev etableret i 1965.

Hvis du vil være medlem skal du anbefales af tre nuværende medlemmer, betale 450 kroner og godkendes af de øvrige medlemmer i den pågældende gruppe.www.dsv-vl.dk