Le Pen angriber finansverdenen og globalisering

Den højreorienterede, franske præsidentkandidat Marine Le Pen skruede mandag op for retorikken mod den globale finansverden. Det ses som et forsøg på at vinde venstreorienterede vælgere.

Højrefjøjskandidaten i det franske præsidentvalg, Marine Le Pen, appelerer til venstreorienterede vælgere ved at angribe den globale finansverden. Det skriver Wall Street Journal. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLES PLATIAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Wall Street Journal.

Om under en uge finder sidste runde af det franske præsidentvalg sted, og Marine Le Pen forsøger ihærdigt at vinde vælgere fra rivalen, den tidligere investeringsbankemand Emmanuel Macron, der ligger forrest i meningsmålingerne.

- Den syvende maj opfordrer jeg jer til at bremse den globale finansverden, arrogance og penges magt, sagde Le Pen mandag til et vælgermøde.

Samtid har Le Pen de seneste dage talt mildere om Frankrigs forhold til EU. Tidligere har Le Pen forslået en folkeafstemning for at afskaffe euro, men åbner nu op for muligheden for at blive i eurozonen.

Modsat Le Pen har rivalen Macron udtalt, at franskmændene ikke skal frygte globalisering og skal se EU som et værn mod unfair konkurrence.

/ritzau/FINANS