LDs nye kapitalfond på sit første indkøb

Tre uger efter LD lukkede sin kapitalfond, er den første virksomhed i hus. LD forventer at købe to selskaber mere i løbet af i år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LD Equity 2, LDs nye kapitalfond, der lukkede med indskud på 2,4 mia. kroner for tre uger siden, har som sin første investering valgt at indkøbe Gram Commercial fra VT Holding.

Målet var ellers, at fonden skulle gå efter minoritetsposter, men fonden overtager 90 pct. af Gram, og den eksisterende ledelse får de sidste 10 pct.

»Det viser, at vi kan det hele, både overtage minoriteter og købe hele selskaber. Vi mærker et stabilt deal-flow gennem LDs netværk, så jeg regner med, at der kommer et par handler mere i løbet af efteråret,« siger managing partner Christian Møller, LD Equity 2.

Han fastslår, at det ikke kunne komme som den store overraskelse, at LD var interesseret i Gram Commercial, eftersom den har en størrelse, der passer til fonden, og at VT Holding ville ud. Han vil dog ikke ud med, om man også er interesseret i at overtage selskaberne Skako og Denka Lift, som VT Holding også skal ud af inden længe.

»De har en størrelse, der passer til os, men det er nu ikke noget, vi har diskuteret med VT Holding,« siger Christian Møller.

Selskabet skal sælges igen inden for fem til syv år, så der står vækst på skemaet de næste år. Gram har været gennem en omstrukturering og står nu med en splinterny vifte af produkter, som skal skubbes ud over disken i Europa.

Grams nye linje af produkter har et energiforbrug, der ligger 70 pct. under konkurrenterne, og med stigende energiudgifter og -afgifter skulle der være lagt op til kamp mellem selskaberne på hovedmarkederne i Norden og i Tyskland, England og Holland.

LD låner halvdelen af de omkring 100 mio. kroner, der betales for selskabet, i banken, og med hensyn til et fremtidigt salg af selskabet holdes alle muligheder åbne.