LD accepterer salg af Radiometer

Oprindelig skepsis hos Lønmodtagernes Dyrtidsfond er blevet afløst af tilfredshed med amerikanske Danahers bud på Radiometer.

Læs mere
Fold sammen
Lønmodtagernes Dyrtidsfond er klar til at sælge sin aktiepost i medicoselskabet Radiometer til amerikanske Danaher.

Ved præsentationen af det amerikanske købstilbud i midten af december forholdte LD sig ellers skeptisk til den samlede pris på 4,4 mia. kr. Buddet på 460 kr. per aktie svarer til en overpris på 6,2 pct., hvilket umiddelbart ikke er meget for overtagelsen af en ad Danmarks mest lønsomme virksomheder, mente man.

Men en nøjere granskning af tilbuddet henover julen får dog LD-aktiechef Dorrit Vanglo til at vende tommelfingeren opad.

»Vi har studeret købstilbuddet nøjere, og er kommet frem til, at der er tale om et fair tilbud. Vi lægger i den forbindelse særlig vægt på, at der bliver tale om den samme pris for både A- og B-aktier, så der er samme pris til alle aktionærer,« siger hun.

Dorrit Vanglo understreger, at hun selvsagt forbeholder sig ret til at tage imod et andet og eventuelt bedre tilbud, der måtte komme.

Intet tyder imidlertid på, at der kommer flere købstilbud efter en langvarig og grundig sonderingsfase, hvor en række udenlandske selskaber har haft muligheder for ytre deres interesse for danske Radiometer, påpeger Dorrit Vanglo.

LD sidder på 3,7 pct. af aktierne i Radiometer. Selskabet er en af verdens førende producenter af instrumenter og tilbehør til måling af blodgas, der benyttes til diagnose og overvågning af kritisk syge patienter på hospitaler.

Satser på alle aktier
ATP udtalte sig straks fra starten positivt indstillet over for Danahers tilbud.

For konglomeratet Danaher er det helt afgørende at få fat i stort set samtlige aktieposter, da det er amerikanernes erklærede målsætning at overtage Radiometer fuldstændigt med henblik på en afnotering fra fondsbørsen.

Af samme grund har Danaher stillet som krav for at gennemføre købstilbuddet, at selskabet opnår accept fra aktionærer, som tilsammen sidder på minimum 51 pct. af aktiekapitalen, men først når ejerandelen er over 90 pct., kan selskabet tvangsindløse de resterende aktionærer.

En af Radiometers øvrige aktionærer, amerikanske Fidelity Investments, meddelte i sidste måned, at man solgte ud af aktierne i Radiometer. Fidelity Investment ejer nu 2,12 pct. mod tidligere 9,75 pct. af aktierne.

Radiometers afgående adm. direktør Johan Schrøder har som hovedaktionær gennem Investeringsselskabet af 30.4.1992 accepteret købstilbuddet fra Danaher.