Lavpunkt for britiske selskabers overskud

Overskuddene fra Storbritanniens største virksomheder er på det laveste niveau siden finanskrisen. Hård konkurrence og usikkerheder forbundet med brexit samt valget af Donald Trump som USA's næste præsident gør det svært for selskaberne.

Der er netop udgivet en rapport, der viser, at tre ud af fem af de største børsnoterede selskaber i London havde oplevet faldende overskud i andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Neil Hall

Det skriver Financial Times.

»Britisk forretningsliv går en usædvanlig usikker fremtid i møde,« udtaler Helal Miah, der er investeringsanalytiker i The Share Centre.

The Share Centre har netop udgivet en rapport, der viser, at tre ud af fem af de største børsnoterede selskaber i London havde oplevet faldende overskud i andet kvartal.

Desuden faldt Hargreaves Lansdown Investor Confidence Index, et af de mest brugte tillidsbarometre for britiske investorer, i sidste uge til det laveste niveau, siden indekset blev startet i 1995.

»Indtil videre for 2016 er investorer blevet ramt af afstemningen om brexit og senest af det amerikanske præsidentvalg. Det er ikke så underligt, at investorerne for tiden er tilbageholdende,« vurderer Laith Khalaf, der er senioranalytiker i Hargreaves Lansdown.

På trods af de negative tal viser The Share Centres rapport, at to ud af tre britiske selskaber oplever stigende salg. Rapporten vurderer desuden, at pundets svækkelse overordnet set kan løfte britisk forretningsliv.