Lavere priser på høreapparater giver nedjustering hos Demant

Det danske selskab Demant, der indtil for nylig hed William Demant Holding, må se indtjeningen bakke i 2019.

Demant sælger blandt andet høreapparater af mærket Oticon. (Arkivfoto) Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det danske selskab Demant har ikke tjent helt så mange penge som forventet i årets første halvdel og nedjusterer derfor forventningerne til 2019.

Det oplyser selskabet, der især tjener sine penge på høreapparater af mærket Oticon og indtil for nylig var kendt under navnet William Demant Holding.

Demants omsætning er ellers steget med otte procent i første halvdel af 2019 til 7,35 milliarder kroner. Men driftsoverskuddet er til gengæld dykket med ni procent til 1,2 milliarder kroner.

»Som forventet har vores beslutning om at investere kraftigt i forskning og udvikling og opkøb resulteret i en stigende omkostningsbase,« siger administrerende direktør Søren Nielsen i en kommentar til regnskabet.

»Sammen med det produktmiks, vi har set i høreapparater, har det haft en udvandende effekt på vores resultat, men vi forventer, at der vil tegne sig et meget anderledes billede i andet halvår,« siger han i en kommentar til regnskabet.

Med produktmiks henviser Søren Nielsen til, at der i 2019 har været et lidt større salg af høreapparater med lavere priser end forventet.

Derudover nævner selskabet, at der har været et større antal returneringer af produkter end normalt og stigende konkurrence.

Efter nedjusteringen onsdag venter Demant nu et driftsoverskud på 2,65-2,85 milliarder kroner for 2019.

Tidligere ventede selskabet et overskud på 2,65-2,95 milliarder kroner.

/ritzau/