Lav ledighed kan true opsving

Regeringens forventning om stigende vækst kombineret med det erklærede skattestop kan blive en giftig cocktail for Danmarks økonomi. Regeringen har nemlig ikke redskaberne til at dæmpe den overophedning af økonomien, som kan blive resultatet af for høje lønstigninger og et for højt forbrug, siger direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Lars Andersen, i en kommentar til regeringsrapporten Økonomisk Redegørelse.

- Når man forventer, at væksten bliver større, så er der en risiko for en ophedning af økonomien. Og så har regeringen et stort problem, fordi den har bundet sig til sit skattestop. Den har ikke nogen instrumenter til at stramme, hvis det private forbrug udvikler sig hurtigere end ventet, siger Lars Andersen.

På det korte sigt er erhvervsrådet stort set enig i regeringens skøn med en vækststigning på 1,4 og 2,4 procent i år og til næste år. Men på det lange sigt frem til 2010 mener Lars Andersen, at regeringens opjusterede skøn på en gennemsnitlig stigning på to procent om året er mere usikkert.

/ritzau/