Lars Seier håber på Brexit

Investorer over hele Europa bider negle ved tanken om, at Storbritannien forlader den Europæiske Union. Dog ikke den danske milliardær Lars Seier Christensen, der håber på et nej.

PM på Hotel D'Angleterre med Lars Seier og Bjarne Riis Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du frygter, hvordan de finansielle markeder vil reagere på, at Storbritannien eventuelt forlader EU, kan du roligt slå koldt vand i blodet.

Det mener i hvert fald milliardæren og medstifteren af Saxo Bank Lars Lars Seier Christensen. Han mener, at »dommedagsprofetierne« af et muligt brexit ikke har nogen gang på jord.

Det skriver Børsen.

Således vil handlen mellem briterne og EU fortsætte, selv hvis Storbritannien skulle ende med at melde sig ud, argumenterer Lars Seier Christensen.

»Der vil blive fundet måder at handle sammen på (efter et brexit red.). Det er jo ikke Rusland eller Ukraine, vi snakker om. Tyske og franske virksomheder sælger big time i Storbritannien, og det vil de blive ved med,« siger Lars Seier Christensen.

I Storbritannien håber man formentlig, at han har ret, men The National Institute for Social and Economic Research har advaret mod et fald i BNP på 2,9 procent, hvis briterne melder sig ud. På længere sigt bliver recessionen endnu værre.

Også det danske Finansministerium har regnet på de mulig konsekvenser af et brexit. Finansminister Claus Hjort frederiksen advarer om, at brexit vil skære 0,6 procent af den danske vækst næste år, hvilket svarer til 12 milliarder kroner.

Men Lars Seier Christensen, giver ikke meget for »regnedrengenes« beregninger.

»Nationalbanken har ikke forudsagt væksten korrekt de sidste mange år en eneste gang, så jeg tager ærligt talt forbehold over for nogen som helst forudsigelser fra dem,« siger Lars Seier.