Lars Løkke vil have ”Gang i Danmark″

God form. Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen skød i dag kampagnen ”Gang i Danmark”. Arbejdspladser landet over skal dyrke mere motion.

Gang i Danmark er en landsdækkende kampagne, som i hele 2007 skal inspirere kommuner, foreninger og arbejdspladser til at finde nye veje til, hvordan medarbejderne kan røre sig mere i det daglige.

- Med Gang i Danmark”-kampagnen 2007 skal vi alle op af sofaen – vi skal have byttet sutskoene ud med travesko og i gang med at være mere fysisk aktive. Vi skal råbe ud i kongeriget, at fysisk aktivitet kan være sjovt og anderledes, samtidig med at det øger ens sundhed og velvære og skaber nye fælles-skaber, udtalte indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i sin åbningstale i Herning i dag.

Årsagen til, at Indenrigs- og Sundhedsministeriet bl.a. i samarbejde med KL igangsætter kampagnen ”Gang i Danmark” er, at danskerne generelt bevæger sig for lidt. Og mangel på fysisk aktivitet regnes i dag som en af de væsentligste trusler mod folkesundheden.

Portal med gode rådEn hovedhjørnesten i kampagnen er at skabe et omfattende inspirationskatalog på hjemmesiden www.gangidanmark.dk til nye, innovative idéer til, hvordan man kan øge den fysiske aktivitet i alle sammenhænge og for alle aldersgrupper, og hvordan man kan udnytte eksisterende idéer og aktiviteter bedre.

- I 2007 skal danskerne bombarderes med tilbud om fysisk aktivitet. Det skal bl.a. ske ved at inspirere og støtte kommunerne, der her fra årsskiftet har fået hovedansvaret for sygdomsforebyggelse og sundhedsfremme, sagde Lars Løkke Rasmussen. ’Gang i Danmark’ finansieres i samarbejde mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Trygfonden. Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik er protektor for ″Gang i Danmark″.