Lars Goldschmidt for bordenden hos FRI

Den ivrige samfunddebattør og tidligere direktør for Arbejdsmarkedsstyrelsen Lars Goldschmidt skal være ny adm. direktør for Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter mindre end halvandet år hos Dansk Handel & Service, er Lars Goldschmidt klar til at forlade jobbet som markedschef og blive adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Den tidligere direktør for Arbejdsmarkedsstyrelsen har har først og fremmest valgt at skifte job, fordi han mener, at jobbet som direktør for FRI indebærer en række sjove udfordringer.

Afklaringsproces
»Jeg trådte ind i Dansk Handel og Service som et led i en afklaringsproces, om hvad jeg ville efter jeg havde været direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen. jeg synes jobbet har været spændende, men det har ikke været det, jeg er gået efter på lang sigt,« siger Lars Goldschmidt. Han vil hverken be- eller afkræfte forlydender om, at han for et halvt års tid siden blev tilbudt en ledende stilling som servicedirektør i Dansk Handel og Service, som han takkede nej til.

»Det har jeg ikke lyst til at kommentere på. Jeg har valgt at tage et job, som jeg synes ser sjovt ud. Det er begrundelsen. Som direktør for FRI skal jeg beskæftige mig med, om der er nye måder at samarbejde på mellem de professionelle organisationer og rådgivere. Det kan eventuelt også dreje sig om et samarbejde med Dansk Handel & Service, så det er ikke på den måde en fjendtlig sindet afgang,« siger Lars Goldschmidt.

Utraditionel karriere
Den 49-årige kemiingeniør er kendt som en ivrig samfundsdebattør med en utraditionel karriere bag sig. Han blev betragtet som et overraskende valg, da han i november 2000 satte sig i stolen som direktør for Arbejdsmarkedsstyrelsen. Det plejede at være kandidater fra fagbevægelsen, der bestred jobbet som øverste administrative chef for de arbejdsløse, men Lars Goldschmidt kom fra et direktørjob hos arbejdsgiverne i Dansk Industri (DI). Et job, der i sig selv er bemærkelsesværdigt, når man som Lars Goldschmidt tilhører gruppen af frafaldne SF-ere, som i 1999 udkom med debatbogen »Borgerlige ord efter revolutionen«.

Tidligere ansættelser
Tidligere ansættelser på Lars Goldschmidts CV er hos Mærsk Olieole i og Gas A/S og i eEnergistyrelsen. Men nu er det at de rådgivende ingeniører der kan se frem til at få manden der er kendt for sin begavelse og evne til at lade sig indspirere i front.

»Med Lars Goldschmidt får vi en meget visionær og kompetent direktør. Lars har de bebdste forudsætninger for at synliggøre rådgivernes betydning og potentiale inden for innovation, teknologisk udvikling og eksport af videnbaserede ydelser,« siger Carsten Toft Boesen, formand for FRI.Goldschmidt afløser John Cederberg, som går på pension.