Landets største bryggeri afslører tal før tid – er hårdt ramt af coronakrisen

Carlsberg har sendt foreløbige tal for første halvår på gaden, og det er ikke rar læsning fra hovedkontoret i Valby. Omsætningen er i forhold til samme periode sidste år faldet med 11,6 procent.

Restauranter og barer har ligget underdrejet under coronakrisen, og det kan mærkes hos Carlsberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Den globale coronaepidemi sætter sit tydelige aftryk hos bryggeriet Carlsberg, der er ramt af faldende salg og indtjening i alle regioner. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse med nogle foreløbige tal for årets første halve år.

Omsætningen faldt i første halvår med 11,6 procent, og kigger man alene på kvartal kvartal, hvor coronakrisen har været mest omfattende, er omsætningen faldet med 14,6 procent.

Carlsberg forventer, at driftsresultatet kommer til at ende med et fald på 8,9 procent for årets første halve år.

»Covid-19-pandemien fortsætter med at skabe alvorlige udfordringer for vores forretning på tværs af alle tre regioner. På grund af usikkerhed om udvikling i salget resten af året har Carlsberg Group valgt at offentliggøre hovedtal for andet kvartal og første halvår før den planlagte dato,« skrives det i meddelelsen.

Carlsberg suspenderede sine økonomiske forventninger til 2020, da coronakrisen for alvor ramte C25-giganten.

Ingen økonomiske forventninger til resten af året

Det egentlige halvårsregnskab sendes på gaden 13. august. Indtil videre fastholder bryggeriet, at året er så usikkert, at man endnu ikke tør offentliggøre nye økonomiske forventninger til hele året. Foreløbig afventer man, hvad status lander på i de vigtige sommermåneder.

Koncernen ser dog samtidig en begyndende bedring på sit største marked, Vesteuropa, hvor mange lande efterhånden er begyndt at genåbne samfundet og de barer og restauranter, der normalt udgør en stor del af Carlsbergs salg.

I Asien og Kina, som blev ramt af coronabølgen som de første, men også var først til at genåbne, ser Carlsberg, at indtjeningen er blevet forbedret væsentligt i slutningen af andet kvartal.

I Østeuropa, skriver Carlsberg, har man i det hele taget har været mindre hårdt ramt end i de to andre regioner.