Landbrugsformand: Kald bare landbruget for industri

Landbruget skal gøre op med den romantiske fremstilling af erhvervet og erkende, at landbrug i dag er et moderne højteknologisk produktionserhverv.

Sådan lyder opfordringen fra Michael Brockenhuus-Schack, der er formand for de store landbrugsbedrifter, der er medlem af Tolvmandsforeningen.

- Vi skal turde fortælle historien om et driftigt erhverv, der formår at udvikle sig i takt med samfundet og forbrugernes ønsker, og vi skal ikke være bange for at bruge ord som industri, teknologi og produktion. Landbruget skal fokusere på troværdighed og dialog, for kun på den måde bliver der plads til den stolte landmand og den tilfredse forbruger, skriver Michael Brockenhuus-Schack i et indlæg i LandbrugsAvisen.

Ifølge Michael Brockenhuus-Schack er stadig udvikling centralt for både den enkelte landmand og følgeindustrien, og det er det ærlige billede af erhvervet, som landbruget skal have ud til omverdenen.

- Hvis den nødvendige indtjening skal genereres, er vi i landbruget, ligesom alle andre produktionsvirksomheder, afhængig af, at forbrugerne vil købe vores produkter. Det kræver, at vi får aflivet nogle af de myter, der florerer om landbruget, får gjort op med de problemområder, der måtte være, og får vist omverdenen et sandfærdigt billede, mener han./ritzau/