Landbruget: Trump kommer til fornuft

Med udsigten til valget af Donald Trump som amerikansk præsident, tror Landbrug og Fødevarer alligevel på et godt samarbejde.

Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Trump har i sin valgkamp stået for protektionisme og mindre handel med omverdenen. Hos Landbrug & Fødevarer er troen på et fortsat godt samarbejde med amerikanerne dog intakt.

»USA har brug for resten af verden. De har brug for at eksportere og de vil også fortsat have brug for at importere. Derfor er det min klare overbevisning, at når først roen har lagt sig, så vil Donald Trump lade fornuften sejre og fortsætte et godt samarbejde med omverdenen,« siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild fra organisationens årlige delegeretmøde i Herning.


BUSINESS LIVE: FØLG UDVIKLINGEN HELE DAGEN PÅ DE FINANSIELLE MARKEDER

Den danske fødevaresektor eksporterede sidste år varer for knap fem milliarder kroner til USA. Der er ifølge Martin Merrild ingen grund til at tro, at den eksport vil stoppe, bare fordi USA har fået ny præsident.

»Ligesom vi så med Brexit, så går livet videre på trods af overraskende valgresultater. Vi ser fx i disse år, at amerikanerne gerne vil købe dansk svinekød, der er produceret uden brug af antibiotika. Mon ikke vi fortsat vil opleve en amerikansk efterspørgsel uanset hvad præsidenten hedder,« siger Martin Merrild.

Et af de store temaer i valgkampen har været frihandel og i særdeleshed den omdiskuterede frihandelsaftale mellem EU og USA, den såkaldte TTIP. Martin Merrild håber på, at den ikke går fløjten nu hvor det er Donald Trump, der kommer til at sidde ved roret.

Landbrug & Fødevarer er samlet til det årlige delegeretmøde i Herning Kongrescenter onsdag og torsdag i denne uge.