Læs onsdagens Business-kalender

Her er nogle af onsdagens begivenheder.

Arkivfoto: Nationalbanken holder i dag pressemøde, hvor den præsenterer en ny prognose for dansk økonomi og analysen »Monetære og finansielle tendenser«. En pressemeddelelse med prognosen for dansk økonomi, Nyt fra Nationalbanken, årsregnskab og analysen om monetære og finansielle tendenser offentliggøres på Nationalbankens hjemmeside klokken 9.30. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

ERHVERV


10:30 Nationalbanken fremlægger ny prognose for dansk økonomi

Nationalbanken holder i dag pressemøde, hvor den præsenterer en ny prognose for dansk økonomi og analysen »Monetære og finansielle tendenser«. En pressemeddelelse med prognosen for dansk økonomi, Nyt fra Nationalbanken, årsregnskab og analysen om monetære og finansielle tendenser offentliggøres på Nationalbankens hjemmeside klokken 9.30.

Læs mere på Nationalbankens hjemmeside
Sted: København, Nationalbanken
Region: Hovedstaden

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

4. kvartal: Bavarian Nordic, BioPorto, Expedit, NTR Holding, Zealand Pharma
Peers: Dong Energy (kl. 07.30, E.On, FY)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

ALK, Djurslands Bank, Sparekassen Himmerland (kl. 17.00), Møns Bank (kl. 17.15, Stege), Pandora (kl. 10.00, Tivoli Hotel & Congress Center)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:

 • Arbejdstidsregnskabet, 4. kvt. 2016
 • Producent- og importprisindeks for varer, februar 2017
 • Grønt nationalregnskab for Danmark, 2014-2015 (bog)

Udland:

 • 5.30: Japan: Industriproduktion (endelig), jan, m/m
 • 8.45: Frankrig: Forbrugerpriser, m/m, feb
 • 10.30: Storbritannien: Arbejdsløshed, feb
 • 13.30: USA: Empire Manufacturing, mar
 • 13.30: USA: Kerneforbrugerpriser, feb, y/y
 • 13.30: USA: Detailsalg, feb, m/m
 • 15.00: USA: Forretningslagre, jan
 • 19.00: USA: Federal Reserve-meddelse

POLITIK


11:30 Åbent samråd om arbejdsudbudsreformer

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i åbent samråd omkring arbejdsudbudsreformer. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvorvidt topøkonomers udmeldinger om, at reformerne er ved at have udtømt deres potentiale, har ændret ved regeringens planer om at sænke ydelserne for at øge arbejdsudbuddet. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 1-133
Region: Hovedstaden

13:30 Åbent samråd om social dumping i luftfartsbranchen

Transport-, bygning- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er i dag kaldt i samråd om social dumping i luftfartsbranchen. Ministeren skal svare på, hvordan han vil forhindre regelshopping og social dumping i branchen, efter SAS har meldt ud, at de flytter baser til Spanien og England og opretter et datterselskab i Irland. Desuden skal ministeren redegøre for arbejdet for en EU-løsning, som hans forgænger igangsatte. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-133
Region: Hovedstaden
Kontakt: Per Movritsen, udvalgsassistent, for tilmelding
tlf: 3337 5540
email: per.movritsen@ft.dk

KRIMINAL


09:30 Kørelærere og tolke anklages for svindel ved teoriprøver

Retten på Frederiksberg ventes i dag at afslutte en stor straffesag mod to kørelærere, tre tolke og en sjette person. De anklages for at yde og modtage bestikkelse, således at elever ved teoriprøver ved hjælp af svindel kunne svare rigtigt. Sagen er blevet behandlet over flere retsdage.

OVERBLIK: Omfattende fusk med teoriprøver
Sted: Frederiksberg
Region: Hovedstaden

15:00 Dom i sag om svindel med millioner

Østre Landsrets 19. afdeling forventer denne dag kl. 15.00 at afsige dom i ankesagen i en større bedragerisag. I byretten blev en ukrainsk mand idømt fire års fængsel for at have svindlet sig til 90 millioner kroner fra den russiske parfumekonge Vladimir Nekrasov.

Sted: København, Østre Landsret
Region: Hovedstaden

UDLAND


Valg i Holland

Der afholdes i dag Parlamentsvalg i Holland. Her står formanden for Frihedspartiet, Geert Wilders, stærkt, og hans parti bliver måske landets største. Geert Wilders er EU-modstander og er tidligere kommet med racistiske udtalelser omkring indvandrere fra blandt andet Marokko.

Geert Wilders found guilty of inciting discrimination
Blå bog
Sted: Holland
Region: Udland

Fransk præsidentkandidat afgiver forklaring om korruption

Den konservative franske præsidentkandidat Francois Fillon skal i dag afgive forklaring for de franske undersøgelsesdommere, som undersøger sagen, hvor Fillon er under mistanke for at have sin kone og sine børn ansat, uden at de skulle lave noget arbejde. Fillon har selv kaldt anklagerne for politisk mord og fortsætter sin valgkamp som præsidentkandidat. Der er præsidentvalg i Frankrig i april og maj, hvor Fillon tidligere var favorit, men er blevet overhælet af formanden for Front National, Marine Le Pen, og formanden for den nye bevægelse En Marche, Emmanuelle Macron.

Fillon kalder anklager politisk mord og fortsætter valgkamp
Sted: Paris
Region: Frankrig

Britisk premierminister aktiverer brexit-proces

Storbritanniens premierminister Theresa May ventes i dag at oplyse EU om landets ønske om at forlade unionen. Det fortæller den britiske avis The Telegraph, som forventer, at den britiske regering med premierminister Theresa May i spidsen vil aktivere artikel 50 i dag. Artikel 50 giver EU-landene mulighed for at forlade unionen. Når den er aktiveret vil det tage to år med forhandlinger, inden Storbritannien så endeligt kan forlade EU i 2019.
Lovgivningen om at forlade unionen har gennem mere end en måned været til behandling i det britiske parlaments to kamre, underhuset og overhuset. Den britiske højesteret afgjorde i januar, at regeringen ikke kunne vedtage lovgivningen og indlede processen uden at spørge parlamentet inden.

Theresa May plans to trigger Brexit in two weeks despite defeat by 'posturing' Lords over rights of EU citizens
Sted: London
Region: Storbritannien

INDLAND


11:00 Prins Joachim til indvielse af tunnel

Prins Joachim deltager i dag ved indvielsen af en ny tunnel ved Fjord&Bælt i Kerteminde. Prins Joachim deltager, fordi han er protektor, i indvielsen af den nye undervandstunnel, og han står desuden også for åbningen af centerets 20 års jubilæumsudstilling.

Læs mere på Kongehusets hjemmeside
Sted: Kerteminde, Margrethes Plads 1
Region: Fyn
Kontakt: Christina Kroer Skov, marketingskoordinator hos Fjord&Bælt
tlf: 42131543
email: christina@fjord-baelt.dk

14:00 Visioner for fremtidens forsyning fremlægges

DANVA, Dansk Fjernvarme, Dansk Affaldsforening og Danske Vandværker lancerer i dag foreningernes fælles visioner for fremtidens offentligt ejede og forbrugerejede forsyningssektor. Ved lanceringen vil en samlet forsyningssektor give sit bud på, hvor sektoren er på vej hen, samt udstikke principper for, hvordan sektoren samlet set udvikler sig. Repræsentanter fra den danske forsyningsbranche vil være til stede under lanceringen.

Læs mere om lanceringen på Dansk Affaldsforenings hjemmeside
Gå til tilmeldingssiden her
Sted: København, Nationalmuseet, Festsalen
Region: Hovedstaden
Kontakt: Jacob Hartvig Simonsen, direktør hos Dansk Affaldsforening
tlf: 22 51 66 61
email: jhs@danskaffaldsforening.dk

Årsrapport for TV2 offentliggøres

I dag offentliges Årsrapporten 2016 for TV2 Danmark A/S.