Længerevarende kursfald eller midlertidig korrektion på børsen?

Aktiestrateger er uenige om, hvorvidt det er tid til at tage gevinsten hjem efter de seneste dages store kursfald. Meget afhængig af investeringshorisonten.

Så er tiden kommet, hvor investorerne kraftigt bør overveje at skille sig af med de mest risikable aktier. Gårsdagens kursfald er næppe kortvarigt, vurderer Aktieugebrevet.

- Aftenens dramatiske styrtdyk på det amerikanske aktiemarked er med stor sandsynlighed ikke en kortvarig korrektion, og det anbefales derfor, at investeringsgraden nedbringes, skriver Aktieugebrevet. Det er udviklingen på det sekundære lånemarked i USA, som investorerne er nervøse for. Det sekundære lånemarked eller de såkaldte subprime lån dækker over boliglån i USA, der typisk er ydet til kunder, hvis kreditværdighed ikke rækker til et almindeligt lån.

Markedet kommer tilbageMen om nogle uger er aktierne tilbage på rette spor, mener flere aktiestrateger i storbankerne. - Det vi oplever nu, er kun en korrektion og ikke en recession. Aktiemarkedet kommer igen om nogle uger, men indtil da er det lidt usikkert. Men vi har fortsat tiltro til markedet, siger aktiestrateg i Danske Bank, Morten Kongshaug, til RB-Børsen. Han mener, at det er en overdrevet bekymring på det amerikanske kreditområde, der nu får aktierne til at falde. - Vi har set lignende tilfælde nogle gange i løbet af året, og markedet er kommet igen hver gang. Og det har længe været vores vurdering, at der skulle komme en korrektion af markedet på baggrund af det amerikanske boligmarked.

Men vi mener, at folk skal have is i maven, hvis man har en tidshorisont på 12 måneder, siger Morten Kongshaug.

Det tilslutter den skandinaviske storbank Nordea sig - Dette er ikke starten på en ny global nedtur for aktier, men der er tale om en midlertidig korrektion i markedet, der kan tage fra alt mellem få dage til flere uger. Vi mener ikke, at de fundamentale forhold i markedet har ændret sig markant, bortset fra at der tages lidt risiko ud af markedet på udsigten til fortsat usikkerhed, skriver Nordea i en markedskommentar.