Lada vil fyre 1.100 i Rusland

Bilproducenten, Avtovaz, som står bag Lada, har planer om at skære 1.100 job væk. Det sker som følge af faldende oliepriser, den russiske rubels nedadgående kurve og økonomiske sanktioner.

Avtovaz, der prodcerer Lada-bilen, vil fyre 1.100 medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDUARD KORNIYENKO

Avtovatz, den russiske bilproducent, der fremstiller Lada-biler, planlægger at fyre 1.100 af deres medarbejdere.

Det er Ruslands største bilproducent og er styret af det franske Renualt A/S og det japanske Nissan Motor Co. Og lige nu kæmper selskabet en hård kamp mod faldende oliepriser, rubelens vaklende stilstand og økonomiske sanktioner, som medvirker til en manglende efterspørgsel, skriver Wall Street Journal.

I et intern dokument, set af Wall Street Journal, fortæller Avtovatz' cheif executive, Bo Andersson, og resten af direktionen, at »i lyset af den hårde økonomiske situation«, bliver virksomheden nødt til at sætte endnu en fyringsrunde i gang.

For det er ikke første gang, at de har været i gang med sparekniven. Sidste år fyrede de 12.000, så medarbejderstanden var nede på omkring 50.000. Ovenpå den tur sagde direktionen, at det var sidste omgang med fyringer.

Denne fyringsrunde kommer som følge af, at salget af Lada er faldet med 18 procent i 2014, og den generelle efterspørgsel af biler i Rusland er faldet med 10 procent sidste år. Virksomheden forventer, at bilsalget vil falde yderligere 19 procent i 2015.