Lån & Spar Bank øger bundlinjen takket været kursgevinst

Foto: Bax Lindhardt

På trods af faldende indtægter har Lån & Spar Bank i årets første kvartal tjent flere penge på bundlinjen, end det var tilfældet i den samme periode af sidste år.

Det viser regnskabet for første kvartal, der er offentliggjort mandag eftermiddag.

Bundlinjen viser et resultat efter skat på 36,3 mio. kr., hvilket er mere end de 30,5 mio. kr., som banken tjente i første kvartal året før. Baggrunden for fremgangen er øvrige kursreguleringer, som i dette års kvartal udgør en gevinst på 20,6 mio. kr., hvilket er 20,4 mio. kr. mere end for samme periode sidste år.

»Kursgevinsten skyldes et fald i markedsrenten, som har resulteret i en større kursgevinst på obligationsbeholdningen. For de første tre måneder af 2019 har denne kursgevinst mere end opvejet faldet i basisindtjeningen,« skriver banken i regnskabet.

I første kvartal i år er bankens basisindtjening således faldet til 25,9 mio. kr. fra 36 mio. kr. i første kvartal sidste år. Det skyldes blandt andet et fald i netto rente- og gebyrindtægterne, der i første kvartal i år endte på 187,9 mio. kr. mod 196 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

»Dette fald i indtjeningen skyldes en fortsat faldende rentemarginal. Trods en pæn kundetilgang og vækst i udlånet er bankens netto rente- og gebyrindtægter således faldet 8,1 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år,« skriver Lån & Spar Bank.

I forhold til indeværende års finansielle forventninger fastholder Lån & Spar Bank sine forventninger om et resultat efter skat i intervallet 90-120 mio. kr.

Tabel for Lån & Spar Banks regnskab for første kvartal af 2019:

 

Lån & Spar Banks forventninger til 2019:

/ritzau/FINANS