Kvinder er ikke gode nok til kinesiske teknologistillinger

Mange kinesiske teknologifirmaer specificerer i deres jobannoncer, at kvinder ikke skal besvære sig med at ansøge, da de ikke er kvalificerede til stillingerne.

Arkivfoto. Mange kinesiske teknologifirmaer specificerer i deres jobannoncer, at kvinder ikke skal besvære sig med at ansøge, da de ikke er kvalificerede til stillingerne.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det skriver Wall Street Journal.

I Kina er kvinder både markant underrepræsenteret i de kinesiske teknologiselskabers bestyrelser, og bliver betalt op til 30 pct. mindre i løn end deres mandlige kolleger, ifølge tal fra det kinesiske online rekrutteringsfirma Bozz Zhipin.

Ifølge en undersøgelse foretaget af et kinesisk online rekrutteringsselskab, Zhaopin, har 43 pct. af kvinder med en kandidatgrad oplevet svær eller meget svær diskrimination i jobansøgningsprocessen

Wall Street Journal har ved en gennemsøgning af jobannoncer på rekrutteringsfirmaet Bob Zhipins side fundet stillinger, der specifikt henvender sig til mænd. Blandt andet beskriver et stillingsopslag fra Netease, at det kun vil have mandlige kandidater, da jobbet er hårdt og stressende.

Flere af de kinesiske selskaber, der har haft stillingsopslag adresseret til mænd, har efter at være blevet kontaktet af Wall Street Journal trukket deres jobannoncer tilbage.