Kurt Thorsen kan slippe for fængeselstraf

Sagen om en mulig inhabil domsmand i byggematadorens sag skal afgøres i højesteret. Thorsen kan derfor stadig undgå fem års fængsel han blev dømt til i sagen om skattesvig.

Kurt Thorsen fik fem års fængsel i Byretten Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En domsmand i Kurt Thorsens skattesag var medlem af Skatteankenævnet, og derfor forlanger Kurt Thorsens forsvar, at hun skal erklæres inhabil.

Det gav Landsretten medhold i tidligere på året, og nu har Procesbevillingsnævnet givet grønt lys for, at Højesteret nu skal tage stilling til sagen. De fem års fængsel, Kurt Thorsen står overfor som følge af dommen i sagen, kan derfor stadig ende med at blive annulleret, skriver Ritzau.

Bagmandspolitiet var dengang utilfreds med Landsrettens dom og har derfor fået medhold i, at sagen er principiel nok til at nå videre til Højesteret.

"Vi mener, at afgørelsen skaber stor usikkerhed om grænser for habiliteten. Der er så mange råd og nævn i dag, at vi ønsker Højesterets vurdering," sagde Henrik Helmer Steen fra Bagmandspolitiet dengang.

Kurt Thorsen blev i sagen dømt for skattesvig i størrelsesordenen 5,9 mio. kroner, der stammer fra penge han tjente som konsulent på et højhusprojekt på Amager i 2005-2006. En del af fængselsdommen på fem år udgøres af en rest fra PFA-sagen, som Kurt Thorsen tidligere har siddet inde for.