Kurspoint rasler af AstraZeneca

Aktien i den svensk-britiske lægemiddelkoncern AstraZeneca har længe været under pres som følge af en patentretssag i USA. Aktiekursen er i det laveste i over et år.

Læs mere
Fold sammen
Den svenske børs faldt i går en anelse i et noget uensartet Europa. Især AstraZeneca trak afgørende ned i OMX-indekset, der sluttede i kurs 689,24, et fald på 0,3 pct.

Faldet i AstraZeneca forklares af markedet som begyndende uro inden lægemiddelkoncernen får en domstolsafgørelse af selskabets patentrettigheder i præparatet Prilosec i midten af juni. Prilosec er koncernens absolutte blockbuster, der hvert år indbringer milliarder af kr. til selskabet. Men allerede nu har flere kopiproducenter lavet en nøjagtig kopi af Prilosec, som de forventer retten vil give dem medhold i at kunne producere og markedsføre. AstraZeneca er på mindre end tre måneder faldet fra kurs 540 til kurs 447 i går, den laveste kurs i mere end et år. Også Ericsson faldt, og ligger nu faretruende tæt på en ny bundrekord. I går lukkede aktien i kurs 23,3.

Til gengæld var der mere spræl i Saab, der steg 4 pct. på forhåbninger om at den tjekkiske ordre på Jas-fly, vil få flere ordrer i bogen hos Saab. Højest på kurslisten var dog Citymail med en stigning på 16 pct. til kurs 11, efter dagbladet Börsveckan gav en købsanbefaling på selskabets aktie. Også dagbladet Veckans Affärer gav en række købsanbefalinger til bl.a. Teleca (+2,3 pct.) og HIQ (+2,9 pct.).