Kurator går efter Jón Ásgeirs ejendomme

Den tidligere ejer af Magasin, Jón Ásgeir, har tilsyneladende trukket en række luksusejendomme ud af Baugur konkursbo. Kurator vil have handlerne omstødt.

Læs mere
Fold sammen
Kurator i boet efter Baugur, der blandt andet ejede Magasin og Illum og kollapsede med en underbalance på omkring 10 milliarder danske kroner, søger nu at få en handel med et skihotel i de franske alper og en luksuslejlighed i København, annulleret. Det skriver Berlingske Business.

Jón Ásgeir, der stiftede Baugur, har ifølge kurator Erlendur Gislason overført både skihotellet i Courchevel og lejligheden til sit private selskab Gaumur.

Gislason mener, at skihotellet, som er op mod 36 millioner euro værd, er solgt for billigt.

Ifølge den islandske avis Morgunbladid fik Baugur kun et gældsbevis for hotellet. Jón Ásgeir siger dog, at hotellet er fuldt finansieret af Hotel 101, en hotelkæde, der ejes af hans kone Ingibjörg Pálmadóttir, som også driver skihotellet.

Baugurs kurator oplyser, at skihotellet var en del af en større handel - der også omfatter en mindre skihytte og to lejligheder i London og en i København - der skulle gøre regnskabet op mellem Baugur og Gaumur.

/ritzau/