Kun veganere og vegetarer vil spise deres plantebøffer – men nu har fødevaregigant ny plan

Nordens største leverandør af mærkevarer til detailhandlen, norske Orkla, har alt fra fermenterede plantebøffer over burgerdressinger og ketchup til Kims-chips på hylderne. Og sådan bliver det også i fremtiden. Vi vil også gerne tilbyde øjeblikke af forkælelse, siger Orklas danske innovationschef, Stine Overgaard.

Stine Overgaard, Orklas innovationschef i Danmark, fortæller, hvordan den store norske fødevarekoncern Orkla, som især er kendt for sine snacks, udvikler fremtidens fødevarer. Linda Kastrup

Duften af madolie på en varm pande breder sig i Orkla Foods danske innovationslaboratorium, der i virkeligheden ligner et stort køkken, i Vallensbæk syd for København. 

Produktudvikler Mette-Marie Palle Jørgensen er i gang med at stege en grøntsagsbøf til ære for Berlingske. Det er ikke en hvilken som helst bøf. Spørger man den norske fødevareproducent, er bøffen et rigtig godt eksempel på, hvad fremtiden byder på.