Kun få handicappede klar til job

Regeringen for optimistik med hensyn til, hvor mange handicappede der kan komme i job. En statistik viser, at kun otte procent reelt er klar til at få arbejde.

Kun otte procent af de handicappede danskere, der er uden for arbejdsmarkedet, er klar til at komme i arbejde. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik, som dermed indikerer, at regeringen er alt for optimistik i sit syn på, hvor mange handicappede, der kan komme i beskæftigelse.

Regeringen lancerede forleden en ny storstilet plan, der skal skaffe nye job til 2000 handicappede om året. Håbet er, at det på længere sigt vil give beskæftigelse til 90.000 danskere, der i dag står uden for arbejdsmarkedet på grund af fysiske eller psykiske handicaps. Men de 90.000 er formentlig skudt langt over målet. Ifølge den nye undersøgelse er nemlig kun 23.000 parat til at komme i job.

Det er Dansk Arbejdsgiverforenings blad Agenda, der referer de nye tal: Ud af hele gruppen af handicappede uden arbejde - omkring 290.000 - svarer hele 81 procent, at de ikke ønsker et arbejde. 10 procent søger ikke aktivt, og en procent kan ikke starte inden for to uger. Det efterlader kun otte procent, der reelt er parate til at komme i arbejde. Og det svarer til 23.000 personer./ritzau/