Krypto-entreprenør betaler 30 mio. for en frokost med Warren Buffett

Grundlæggeren af kryptovalutaen Tron og adm. direktør for fildelingstjenesten Bittorrent vinder den årlige auktion, hvor præmien er en frokost med investeringsguruen Warren Buffett.

topfoto
Millionæren Warren Buffett er hovedaktionær og adm. direktør i investeringsselskabet Berkshire Hathaway. Han anses for at være en af verdens mest kompentente aktieinvestorer og er med en estimeret formue på 82 mia. dollar (550 mia. kr.) rangeret ifølge erhvervsmagasinet Forbes i 2019 som den tredjerigeste mand i verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix

Manden bag kryptovalutaen Tron, som også er direktør for fildelingstjenesten Bittorrent, Justin Sun, har løftet sløret for, at han er vinderen af den årlige frokost med superinvestoren Warren Buffett, som han – også kendt som »Oraklet fra Omaha« – selv udbyder til fordel for velgørenhed.

Justin Sun sikrede sig den legendariske mangemilliardærs selskab med et bud på 4,6 mio. dollar, hvilket svarer til over 30 mio. kroner. Det skriver Financial Times.

Årets auktion, der blev afviklet af eBay, sender de to herrer afsted til en »gratis« middag på et bøfhus i New York, mens pengene går til velgørenhedsorganisationen Glide, der hjælper USAs fattige med mad og tag over hovedet.

Justin Sun må medbringe syv venner til frokosten.

»Jeg ser frem til at møde en sand pionér inden for investeringer. Jeg er spændt på at tale med Warren Buffett om potentialet ved blockchain, høre hans råd og få del i hans indsigt i entreprenørskab,« siger Justin Sun.

Justin Sun skriver på Twitter, at han vil invitere industrimagnater inden for blockchain med for at møde en af de allerstørste inden for investeringer. Han betragter det som »en fantastisk mulighed for gensidig forståelse og vidensdeling«.

»Rottegift i anden potens«

Den 88-årige investeringsguru Warren Buffett er notorisk kendt for kun at investere i ting, han forstår sig på, og det kunne tyde på, at kryptovaluta næppe hører til en kategori, som Warrent Buffett forstår, interesserer sig for – eller respekterer på nogen måde.

Mangemilliardæren, der i år afholder sin ombejlede frokost for tyvende år i træk, har tidligere – mildt sagt – vist sig at være lidt af en kryptoskeptiker.

Bestyrelsesformanden og direktøren i Berkshire Hathaway har ved flere lejligheder advaret mod investeringer i kryptovaluta, som han har beskrevet som »et udtryk for demens« og »rottegift i anden potens«.

Ikke desto mindre har Warren Buffett understreget vigtigheden af at rejse penge til Glide, ligesom han mange gange gennem årene har sagt, at han kun har mødt »meget spændende mennesker« ved frokostbordet, som alle »har haft en god oplevelse og følt, at mødet var pengene værd«.

Auktionen i år, der begyndte ved bud fra 25.000 dollar, oversteg hurtigt det tidligere rekordbud på 3,46 mio. dollar.

Velgørenhedsorganisationen Glide, som hjælper de hjemløse og fattige i området omkring San Francisco-bugten, har et årligt driftsbudget på 23 mio. dollar og har gennem frokostauktionens 20 år modtaget mere end 33 mio. dollar.