Kronprins går fra borde

Lars Torpe Christoffersen forlader direktørstolen i TDC Totalløsninger for at få foden under eget bord som direktør i den virksomhed, som TDC solgte for to uger siden.

Læs mere
Fold sammen
Direktøren for TDCs fastnetselskab, som er det største enkeltforretningsområde, har sagt op. Dermed mister TDC manden, som mange har betragtet som kronprinsen, når koncernchef Henning Dyremose på et senere tidspunkt lægger røret på og går på pension.

Lars Torpe Christoffersen, der de seneste halvandet år har været chef for TDC Totalløsninger, skiftede i går til chefstolen i en virksomhed, som han selv var med til at sælge for et par uger siden. Han blev fra i går administrerende direktør for det nyfusionerede MACH Dan Net, som TDC netop har solgt sin andel i. Som ny administrerende direktør for TDC Totalløsninger er Kim Frimer hentet hjem fra stillingen som direktør for TDC Switzerland.

Lars Torpe Christoffersen, som har haft ledende poster i TDC-koncernen i de seneste 14 år, har også i fire år været bestyrelsesformand for Dan Net, der sælger avancerede tjenester inden for intern afregning mellem teleselskaber, når kunderne ringer til og fra udlandet, de såkaldte »roaming-opkald«. Han er derfor allerede godt inde i sin nye virksomhed, hvor han nu skal sikre sammensmeltningen.

Foden under eget bord
»Det vægtede ualmindeligt højt at få foden under eget bord og sidde for bordenden. Det har været kanonspændende at være i TDC, at få vendt skuden og få folk til at tro på det. Vi har leveret alt, hvad vi skulle, så jeg går fra TDC med rimeligt god samvittighed. Til gengæld har jeg da dårlig samvittighed over for alle de knalddygtige folk, som er kommet til Totalløsninger på grund af mig. Men Totalløsninger er en del af en større gruppe. I MACH Dan Net kan jeg sætte dagsordenen, og der ligger et fantastisk udviklingspotentiale i denne globale virksomhed,« siger Lars Torpe Christoffersen til Berlingske Tidende.

Især vil der blive brug for pålidelig afregning på tværs af selskaberne, efterhånden som der kommer flere og flere købeydelser på mobilnettene, navnlig når 3G-telefonien slår igennem.

Forsøgte at friste
Koncerndirektør i TDC, Henning Dyremose, forsøgte at få Lars Torpe Christoffersen til at blive.

»Lars fortalte mig, at han har fået et tilbud, han ikke kunne modstå. Jeg spurgte så: Kan jeg give dig et tilbud, som gør, at du bliver? Det sagde han nej til. Jeg er ked af, at han rejser, men respekterer det, og derfor har vi også tilladt, at Lars starter i dag (i går, red.) ved at løse ham fra kontrakten ved god og venlig overenskomst,« sagde Henning Dyremose.

Han afviste, at TDC skulle operere med kronprinser.

»TDC udvikler hele tiden mange meget dygtige chefer, og derfor har vi også straks kunne kalde Kim Frimer hjem fra Schweiz,« sagde Henning Dyremose ved gårsdagens præsentation af halvårsregnskabet. Han, der fylder 60 år næste år, fortalte i øvrigt denne avis lige før sommerferien, at han ingen planer har om at trække sig foreløbig.

Under Lars Torpe Christoffersens ledelse er der for alvor kommet skik på TDC Totalløsninger.

Kim Frimer, der bliver 45 år om et par uger, har været direktør for TDC Switzerland i fire år. Han har været i TDC siden 1992 og har det meste af tiden haft direktørposter. I 1997 blev han administrerende direktør for Sunrise i Schweiz, i 1999 for Talkline i Tyskland og siden 2000 for TDC Switzerland. Her afløses han af Hans Peter Baumgartner, 46 år, der hidtil har haft ansvaret for den schweiziske mobilforretning og før da var direktør i Sony. Hans Peter Baumgartner indtræder samtidig i TDCs koncernkoordinationsudvalg.