Kritik af dansk EU-repræsentant

Regeringens repræsentant i EU-konventet, tidligere EU-kommissær Henning Christophersen (V), kritiseres for sin dobbeltrolle som privatansat lobbyist i Bruxelles.

- Hvis man skal varetage danske interesser, så bør man ikke kunne beskyldes for at forfølge andre interesser. Så er det i ens egen interesse, at man frasiger sig denne slags poster mindst i den periode, hvor konventet arbejder, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Henning Christophersen er blevet udpeget som den danske regerings repræsentant i konventet, som skal forberede en revision af EU-traktaten i de kommende år. Samtidig er den tidligere EU-kommissær ansat for det svenske lobbyist-firma Kreabs, som mod betaling lover sine kunder tidlig varsling om, hvad der sker i EU-systemet, og hvordan virksomhederne får mest muligt ud af EU's programmer og penge.

Statsministeriets departementschef, Nils Bernstein, bekræfter lørdag over for Ekstra Bladet, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) var vidende om Henning Christophersens dobbeltrolle, før regeringen valgte den tidligere formand for Venstre.

- Det var vi fuldt klar over, siger Nils Bernstein. Han nægter dog at kommentere, hvorvidt regeringen anser det for et problem.

/ritzau/