Kriseramt modehus opkøbt af konkurrent

Bruuns Bazaar overtager kontrollen med det konkursramte modehus Baum und Pferdgarten.

Tøjproducenten Bruuns Bazaar har købt aktiemajoriteten i det danske modehus Baum und Pferdgarten, som forleden gik konkurs.

Baum und Pferdgarten skal fortsætte som selvstændig virksomhed, understreger Teis Bruun, som er en af de to brødre bag Bruuns Bazaar. Baum und Pferdgarten blev stiftet i 1999 af designerne Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, og firmaet har vundet flere designpriser i ind- og udland for deres kollektioner. Varerne forhandles i butikker i 20 lande verden over.

Selskabet gik imidlertid konkurs 1. juli efter mangel på likviditet.

- Vi er glade og stolte over at kunne sikre videreførelsen af Baum und Pferdgarten som selvstændigt, eksklusigt designermærke og virksomhed. Vi er overbeviste om, at vi sammen med Rikke Baumgarten, Helle Hestehave og deres dygtige medarbejdere kan videreudviklet varemærket kommercielt, siger Teis Bruun.

Bruuns Bazaar etablerede for en tid siden selskabet Scandinavian Designers A/S med netop opkøb for øje. Baum und Pferdgarten vil indgå heri men vil nu kunne trække på Bruuns Bazaars levering og forsyningsveje.

Bruuns Bazaar er stiftet i 1994 af brødrene Teis og Bjørn Bruun. Kæden har selv 16 butikker, men varerne forhandles desuden i 1.200 butikker i 30 lande.