Krisen rammer Arla på pengepungen

Den globale økonomiske afmatning rammer nu også Arla Foods, der drastisk nedsætter mælkeprisen til landmændene. Men ingen fyringer på vej hidtil.

Uden der er udsigt til fyringer for de 17.000 ansatte i Arla Foods eller mejerilukninger ruster selskabet sig til den forventede økonomiske afmatning. Derfor sænker Arla mælkeprisen til de danske og svenske landmænd med over 30 øre pr. liter leveret mælk.

Koncerndirektør Peder Tuborgh sagde efter et bestyrelsesmøde i dag, at 2009 bliver et svært år. Alle dele af Arla skal effektivisere og forbedre produktiviteten i koncernen med en årsomsætning på omkring 47 milliarder kroner. Arla nedsatte allerede for en måned siden forventningen om et overskud i år fra 900 millioner kroner til 600-700 millioner kroner.

- Omkostningerne skal stige mindst muligt i en tid, hvor vi desværre må forvente, at omsætningen falder, siger Peder Tuborgh.

Arla vil sænke mælkeprisen med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år fra 263,8 øre til 232,4 øre pr. kilo mælk, men selskabet vil fastholde sin strategi for udvikling og målet om en omsætning årligt på 75 milliarder kroner i 2013.

Selvom Arla får råvarerne til deres produkter billigere, vil prisen for forbrugerne være den samme som hidtil.

/ritzau/