Krisemøde endte uden løsning på græsk gældskrise

Eurolandenes finansministre mødtes torsdag for at finde en løsning på Grækenlands gældsproblemer, men mødet endte uden resultat. Forhandlingerne fortsætter dog de kommende dage.

Et krisemøde blandt eurolandenes finansministre endte torsdag uden et kompromis om den græske gældskrise.  Her er det Eurogruppens præsident Jeroen Dijsselbloem (tv.) og Grækenlands finansminister Yanis Varoufakis Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE WOJAZER

EU: Et krisemøde blandt eurolandenes finansministre endte torsdag uden et kompromis om den græske gældskrise.

Men forhandlingerne om en løsning fortsætter. Finlands finansminister, Alexander Stubb, skriver omkring klokken 17 på Twitter, at mødet er slut for i dag, og at eurogruppen vil vende tilbage.

»Men ikke i dag,« lyder det i tweetet fra den finske finansminister.

Kilder i eurogruppen oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at forhandlingerne genoptages lørdag morgen.

Mødet blandt finansministrene sluttede torsdag kort efter, at EU-landenes stats- og regeringschefer havde indledt et topmøde i Bruxelles.

Den tyske kansler, Angela Merkel, sagde ifølge Reuters før topmødets start, at der skal foreligge en aftale med Grækenland, før de finansielle markeder åbner på mandag.

På et lukket gruppemøde sagde Merkel ifølge Reuters også, at Tyskland »ikke vil lade sig afpresse« af Grækenland.

Det økonomiske sikkerhedsnet under Grækenland udløber tirsdag 30. juni. Samme dag skal Grækenland betale 11,5 milliarder kroner i forbindelse med et afdrag på et lån fra Den Internationale Valutafond (IMF).

IMF har gjort det klart, at det vil blive set som en misligholdelse af lånet, hvis pengene ikke falder. Det kan blive startskuddet til en exit fra euroen for Grækenland.