Krise-pause i vindmølleproduktion

På grund af finanskrisen har Siemens Wind Power i Brande valgt at lukke produktionen ned i længere tid end normalt for at holde status i år.

Uge 37 og 38 bliver ualmindeligt stille i produktionen hos Midtjyllands største virksomhed Siemens Wind Power, det skriver Herning Folkeblad.

Kommunikationsdirektør Oliver Lönker forklarer beslutningen med, at koncernen skal køre status med optælling af de mange vindmølledele. Samtidig erkender han dog, at pausen i år er noget længere end normalt, hvilket hænger sammen med, at finanskrisen har lagt en dæmper på væksten i vindmøllebranchen.

- Vi har status hvert år, men det er ikke normalt, at det varer to uger. Hvis vi havde haft den vækst, som vi havde forventet, så havde vi nok valgt at gøre det anderledes, siger Oliver Lönker til Herning Folkeblad.

Virksomheden bruger dog noget af tiden på at sende medarbejdere på efteruddannelse, og produktionen af de største 3,6 MW møller fortsætter. Men al produktion af 2,3 MW møller sættes i bero, hvilket vil berøre en stor del af medarbejderskaren i Brande.
-mpp