Krise eller ej – stjernepar hæver millioner til sig selv

David og Victoria Beckham udbetaler flere millioner til sig selv, selvom parrets forretninger led store tab før coronapandemien.

Et hårdt 2019 for David og Victoria Beckhams forretninger betød ikke, at parret udbetalte mindre til sig selv. Tværtimod. Fold sammen
Læs mere
Foto: Facundo Arrizabalaga/EPA/Ritzau Scanpix

21 millioner pund eller knap 176 millioner kroner.

Så mange penge har Beckham-parret, David og Victoria, udbetalt til sig selv siden 2019. Det skriver Financial Times.

Den store udbetaling er sket, på trods af at indtægterne i parrets hovedselskab, David Beckham Ventures Limited (DBVL), er faldet, mens underskuddet i Victoria Beckhams modeselskab er blevet større.

Indtjeningen i DBVL faldt således fra 14,8 til 11,3 millioner pund fra 2018 til 2019. Ikke desto mindre udbetalte parret 14,5 millioner pund til sig selv fra selskabet i 2019 og yderligere syv millioner pund i 2020.

DBVL er 100 procent ejet af David og Victoria Beckham, mens sidstnævntes modeselskab også er ejet af XIX Entertainment og NEO Investment Partners, et privat aktieselskab.

Modeselskabets omsætning steg i 2019, men led alligevel et underskud på 16,5 millioner pund. I 2018 lød underskuddet på 12,4 millioner pund.

De store underskud betød betydelige udgifter for aktionærerne, der måtte betale selskabets gæld i banken. Samtidig blev en stor spareplan lanceret, der resulterede i fyringer, som Victoria Beckham senere måtte trække tilbage på grund af kritik i offentligheden.

Coronapandemien i 2020 har ramt Victoria Beckhams modebutikker, men onlinesalget er steget. 2020 blev samtidig året, hvor David Beckhams nye fodboldklub, Inter Miami CF, så dagens lys.