Krigsspil rykker til Vietnam

Så skulle det være sikkert og vist. I foråret kommer næste generation af den enorme succes, Battlefield, men nu skal vi slås i Vietnam. Spillet forventes at komme om få måneder.

Efter at vi har kørt Europa tyndt i Tigertank, smadret ubåde i Stillehavet og skudt fly ned i dyngevis over London i Slaget om England, så er Electronic Arts nu ved at være klar med efterfølgeren til verdenssuccesen, Battlefield 1942.

Spillet, der er udviklet af Dice, slog sig fast som det største Anden Verdenskrigspil til dato. Efterfølgeren tager os 25 år og mange nye storpolitiske forviklinger frem i tiden og smider os af, iklædt camouflageuniform og M16-riffel, på slagmarken i Vietnam.

Spiludviklerne Dice har genskabt de store slagmarker fra Vietnamkrigen, der gav USA en varig frygt for junglekrig og gav stormagten en øretæve, der stadig svier på kinden.

Men med Battlefield Vietnam får du mulighed for at ændre historien. Skal vietnameserne i deres skjulte huler vinde eller får USA overtaget gennem deres overvældende udbud af teknologiske forspring i form af helikoptere og tunge bombefly? Historien gav os svaret, men spillet stiller det igen.

Høje forventninger
Og vi kan godt skrue forventningerne op i samme gear som Battlefield 1942 tillod os. Talrige smugkig fra de etablerede spilsteder på nettet er meget positive, efter at de har haft spillet til gennemsyn i en foreløbig version.

Battlefield Vietnam har uden tvivl lært lidt af hvert af modifikationen til spillet, Desert Combat, og har derfor indført helikoptere som en fast del af spillet.

Battlefield 1942 har sin enorme styrke i, at du kan vælge stort set alle enheder, tanks, fly, kanoner, antiluftskyts og skibe som våben, og succesen fortsætter i Vietnam.

Her kan du for eksempel få kommandoen over patruljebåde på Vietnams svedige floder, omgivet af jungle med skjulte AK47-bevæbnede fjender. Du kan støtte dine holdkammerater med kamphelikoptere eller give den med lidt napalmbomber fra fly. Vietnameserne får talrige våben fra Sovjetunionen under deres kommando med MIG-jagere og T-54-tanks som de bedst kendte.

Battlefield 1942 er et sublimt multiplayerspil - både på nettet, på netcafeen og til heftige slag med vennerne på lokalnetværk. Det ændres der ikke på, så når Battlefield Vietnam skulle ramme forretningerne dette forår, så er endnu en klassiker formentlig undervejs.